На 7 май от 18.00 сдружение „Аутизъм Днес“ проведе Уеб семинар на тема:

„Новият начин на живот и влиянието му върху децата с Аутизъм. Възможности, перспективи и позитиви.“

Само до преди два месеца, до преди извънредното положение само 0,3% от българите са били в онлайн средата. Към днешна дата са 27,7%.

Панелисти бяха: Владислава Цолова- Председател на сдружение „Аутизъм днес „, Д- р Калоян Дамямов- директор на Ресурсен център- София и Председател на Националната асоциация на ресурсните учители НАРУ, който представи „Приключване на учебната година за деца със СОП в новите условия“, специалистите от АВА Центрове по поведенческа и комплексна терапия „Аутизъм Днес „- София, Плевен и Бургас представиха начина на онлайн работа – поведенческа терапия, надграждаща логопедична и психологична помощ и ерготерапия през последните два месеца, който се утвърждава като част от новия начин на живот.

Гост лектор Нина Йорданова, създател и ръководител на клиника за стимулиране на комуникацията „Пумпелина“, дипломиран хранителен и Монтесори терапевт и представител в Европейския комитет по логопедия COLOL (ESLA) представи „Причини за хранителните нарушения при децата с аутистични симтоми“.

Семинара продължи с дискусия относно трудностите и предизвикателствата, с които родителите на деца с аутизъм се сблъскват в ежедневието си и новите предизвикателства, възможности и перспективи пред децата и семействата, във връзка с COVID-19!

Животът не е справедлив, но е адски логичен!

Когато виждаме чашата наполовина пълна, тя е такава и преди началото на Пандемията, и по време, дори и след!

Развитието на децата е право пропорционално на вярата на родителите в тях и на положените усилия за професионална работа с децата!

Животът продължава! За нас и нашите деца!

И ние, техните родители, учители и терапевти сме дизайнери на живота на децата си, дори и в условията на извънредно положение!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top