На 3 октомври 2020 г. на площад „Възраждане“ в град Плевен се проведе първото издание на бягането за деца и родители – FUN RUN KIDS. Участниците се състезаваха по възрастови групи в дистанции на 1, 2 и 3 километра.

Организаторите са щастливи, че в бягането взеха участие и деца с увреждания. Те показаха силен дух и желание да участват в спортни събития, а тяхното приобщаването е мисия на FUN RUN KIDS.

Събитието се организира от едни от най-големите и активни фондации, сдружения и социални предприятия в страната: JAMBA (Фондация “Сошъл Фючър”), Фондация “Светът на Мария”, социално предприятие Айс-Оупън ЕООД, Национален алианс за социална отговорност в партньорство със Сдружение „Аутизъм днес“, БАЛИЗ – Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и с подкрепата на Община Плевен.

Официален партньор на събитието е „Застрахователно Дружество Евроинс” АД.

Събитието беше открито от кмета на Община Плевен, Георг Спартански, който сподели вълнението си от желанието на децата да спортуват и им пожела успешен старт и финал.

За настроението на всички участници се погрижиха Камерна формация при Фолклорен танцов ансамбъл “ДЪГА” с ръководител Албена Кръстева, Мажоретен състав с ръководител Цветелина Стойчева и Танцов състав „Нашенчета“ при Център за работа с деца /ЦРД/, с художествен ръководител Огнян Летов.

Ултрамаратонецът и треньор Краси Георгиев и влогърката Криси Колева от “Вкъщи с Криси” зарадваха малките участници с интересни въпроси за град Плевен и раздадоха награди на всички деца взели участие в игрите.

Нейно превъзходителство г-жа Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, изпрати поздравителен адрес към участниците, спонсорите, организаторите и доброволците на събитието, като им пожела успех и забавления.

Повече информация: www.funrunkids.org

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top