Владислава Цолова, Председател на сдружение „Аутизъм днес“ на 15 март в ТВ Европа, във връзка с извънредната ситуация в условията на Пандемия – 156 НПО организации се обединяваме, за да внесем успокоение у най-уязвимите групи от населението – деца с увреждания и семействата им, възрастни, самотни хора в неравностойно положение и да ги подкрепим!

Следващата седмица ще обявим чрез медиите и социалните мрежи телефони и часови диапазони, на които да отговарят психолози от нашите организации. Още през м. Декември 56 НПО организации се обединихме около спешната необходимост от влизането в сила на Закона за социалните услуги, ценен с интегрирания и индивидуален подход, базиран на нуждите и потребностите на конкретния човек и внесохме официални писма до институциите, както и отворено писмо до медиите.

Ролята на социалните услуги, както ролята на НПО като доставчици, които осигуряват не просто подкрепа за нуждаещите се – деца, възрастни, стари хора, но и се борят за техните интереси, става все по – осезаема в обществото ни и особено силно изкристализира в условията на извънредни ситуации, като световната пандемия и криза, в която вече се намираме.

Предстои международния ден на социалния работник на 17 март, а значимостта, нуждата и ролята на социалните услуги заемат все по-сериозна и отговорна роля в обществото ни, те са значими за обществото не само в България, а и по целия свят!

На 17 март тази година започваме кампания, в която ще обединим ресурси да помагаме на хората в настоящия труден момент под мотото #Ще #се #справим #заедно, когато започваме да публикуваме наши истории, снимки, видеа с хаштаг #ЩеСеСправим , където ще показваме нашата грижа и действия по време на пандемията.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top