#Ambassador #For #a #Day

Екатерина Славчева и Катерина Ненова от сдружение „Аутизъм Днес“, съответно от АВА Център „Аутизъм Днес“ -София и АВА Център „Аутизъм Днес“- Плевен се включиха в Отворена дискусия на тема“Жената в обектива“, част от кам попанията „Посланик за един ден“.

По инициатива на Н. Пр. Ема Хопкинс, Посланик на Великобритания в Р България за втора, поредна година се проведе конкурс „Посланик за един ден“!

Дами-посланички от дипломатическите мисии в България и Лидерки от НПО сектора в България, сред които и председателят на сдружение „Аутизъм Днес“ и фондация „Стъпка за невидимите деца на България“- Владислава Цолова се обединяват по повод Международния ден на жената 8-ми март 2019 г. и предоставят възможност на момичета от цяла България да изпитат усещането какво е да си „Посланик за един ден”.

Темата на конкурса е силата на личността да постигне положителна промяна в обществото и черпи вдъхновение от жените- лидери в НПО сектора от гражданските общества, които ежедневно правят точно това.

Посланичката на Израел Н. Пр. Ирит Лилиан от нейна страна избра за свой „Посланик за един ден“ Мария Ковачева от Троян, заедно с представителката на НПО сектора Владислава Цолова- основател на центровете „Аутизъм Днес“, чиято мисия и дейност е: създаванд на професионално общество за работа с деца с аутизъм в България, информираност на обществото и качество на живот на аутистичните личности в България на семействата им!

Организатори Асоциация на европейските журналисти в България, Британско посолство София, Фондация Америка за България.

Основните теми, които обсъждаха Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания, председателката на АЕЖ-България Ирина Недева, журналистката от Нова телевизия Миролюба Бенатова, Николета Даскалова от екипа на фондация „Медийна демокрация”, Иван Радев, член на УС на АЕЖ-България и Валери Коничева, ученичка от Плевен и една от победителките в конкурса „Посланик за един ден”, организиран от Посолството на Великобритания у нас, обсъждаха предизвикателствата пред жената да промени стереотипите за нея.

Представянето на жената в медийте и как бива „илюстрирана“ тя, кои са „женските“ и „мъжките“ професии и журналист, женска или мъжка професия е?

Н. Пр. Ема Хопкинс разказа как бива представяна в публичното пространство и основния въпрос, който ѝ задават:

„Как се справяте като майка и посланик?“

Младата посланичка Валери Коничева предаде своето послание към младите дами и наблегна на няколко свои принципа:

„Бъди себе си и не забравяй своята вътрешна красота.“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top